Khamis, 4 April 2013

salam jumaat

kebosanan time nie
terpanggil2 lak tok melawat blog aku yg lama dah x update...
bz la sgt kan....
asa nye lam tahun nie,,hari nie bru bkesempatan tok update citer mengenai kisah aku yg telah bertukar status... dr cik Siti Rukiah Zakaria kpd Puan Siti Rukiah Zakaria.....
bnyk bnda yg nk kongsi tp xdpt msa dan ruang tok mcatat kat cni.....
jumm layan pic kawin kami





                                                               mlm akad nikah....(24/1/2013)



Alhamdulilah dah selamat menjadi suami isteri

acara sarung cincin


majlis sebelah pempuan (25/1/2013)

senyum terlebih time nie cz lambat siap....pengantin laki dah lama menunggu

keluarga sebelah pengantin lelaki


pose out door


Isnin, 19 November 2012

Hari Raya Aidil Adha

Berhari raya bersama keluarga dikampung....

pakai baju raya yang 3 tahun lepas...nasib muat...huhuuhuhu


Posing ckttt


Ada cik do teman ambik pic...kikiki


My konvo

salam
lamanye x berstatus kat cnie.....arinie terasa lak nk merepek..apa2 pn sje nk gak letak pic konvo yg sudah beberapa bulan berlalu....
windu lak kenangan time belajar dulu



HAri untuk ayahanda dan keluarga tercinta meraikan kegembiraan mereka.....
walaupun sedih bonda tersayang tiada disisi namu aku tahu dia sentiasa melihat dan memelihara aku disini......
semoga arwah bahagia dan tenang disana AMIN...


Bersama ayahanda tercinta

Kak LOng 

Separuh Daripada kaun kerabat Hj Zakaria


Dapat bunga dari Orang tersayang.....
TQ Dear

Bersama teman rapat suka duka selama menimba ilmu di perantauan
Cik Ctie sayam


Kak Nie


My Laling 


Ctie n Mamanye & Dona

Anak bauh paling ngokkkk
Myee


Member satu sekolah 
Jiji, Anis, n Fiza

Rabu, 13 Jun 2012

kenduri kawin k.ila n En Suami

majlis kawin kak Ila
aku p bersama dengan shah, ctie n Pp....
sekadar memenuhi undangan..hehehhe
jom layan gambar semasa kenduri kak Ila.


Kak Ila bersama Suami

Opkoz la kne ada gak pic aku nie...ehheehhe sekadar nk jdi penyibuk


Aku & Ctie bersama pasangan pengantin

Cik Sha yang Cute Miutt nie

Geng geng
Sebelah kiri PP n sebelah Kanan Ctie
mane yang lebih cantik???

wowww cadar bilik kak ila sama warna la...huhuhu
nasib nampak jugak orang kat c2...heheheeeheh
...............
.
.
.
.
.
.
kak ILa & suami dah selamat dah jadi pasangan bahagia
bila pulak la time orang nie
.
.
.
.
.
tadaaaaaaa


 insyaallah kalaw ada jodoh tiba giliran kami....
doa kan yang terbaik yeaaa..



Khamis, 26 April 2012

mini konvo

salam....
tajuk nie  masa ada mini konvo kat USM.......
sempena konvo my ex-roomate....cik NISA.....
lama dah tak jumpa so saja nak p meraikan hari konvo nisa..
jom layan gambar-gambar aku bersama my sibling cik Ctie, my frenzz Cik Izan n kak Liza

berjalan nak ke tapak konvo...bangunan belakang tu la kondo kami....
: )

bergedik2 dulu..sebelum berpeluh...sebab harinie panas sangat


tahniah my frenz.....dah lepas dah u konvo......

bersama cik ctie.......turn kami akan tiba tak lama lagi
Insyallah....

sempat lagi nie....kikiki


berjalan la kami berempat...cz bas xde time nie...nasib la nak p jumpa kawan....law x emm xde makne nye aku nk berjalan macam nie...

cik izan n k.liza pegang jap ek bear kita org tu...jap lg xdapat pegang dah..
(ayat xleh blaaa nie)....

jom snap gambar luh...untuk tambah koleksi.
.
.
.
.
.
sekian dulu yea tok sesi nie...nanti sambung lagi....

apa-apa pun tahniah untuk semua kawan-kawan yang konvo time nie...nanti giliran kami jangan lupa menghadirkan diri yea........





Sabtu, 24 Mac 2012

My Big Family.....

Masa nie windu sangat kat keluarga yang jauh dimata tapi dekat dihati......
semoga semua ahli keluarga sihat hendaknya disamping family masing2.....
terasa nak balik kampung je jumpa family yang dirindui....tp bkn semua dapat jumpa pn sbb adik beradik lain berada di rumah masing2.......
bila la nak jumpa nie..law bukan time aya je...huhuhuhu

Family Long..........{abg Long,k.long,k.ngah,abe wan,myee,syafiq,syafiqa & alia)

Family Abg Diey ( C.Do, syamir, Amirul, Afifi & Aizat)

Family K.Ra (Abg Mie, Sofia,Isha,Ain,Adam & Aqil)

Family Abg Ail ( K.Han, Afiq & Raisa)

Family Adik (Azahar & Ammar Zafran)

Abg Mat

Aku(siti Rukiah Zakaria)

Ayah & mek

Hasil perkongsiaan hidup antara zakaria dan hasnah...maka lahirlah kami semua di dunia.......
terima kasih mek & ayah sanggup membesarkan kami semua menjadi manusia yang berguna semuanya....
halal kan semua yang telah diberikan kepada kami adik beradik......
.....
doa ku semoga roh mek berada didalam golongan hamba2 Nya yang beriman.....
serta xdilupa kepada adik beradik semoga hubungan nie kekal sampai bila2 
walaupun ada yang terasa hati dan terhiris perasaan diharap dengan adanya family disisi semua dapat diselesaikan..
.
.
.
.
.
amin


Khamis, 22 Mac 2012

sahabat & kawan

salam
sahabat atau kawan merupakan insan yang paling penting dalam hidup selepas keluarga aku...
segala kesedihan dan kegelisahan dalam hidup aku mungkin terubat dengan semangat dari sahabat-sahabat yang amat mengambil berat tentang diri ini....
i love them very much...

adik beradik suka duka at usm la nie...kikikiki
setiap masa bersama..tq ctie cz sentiasa ada msa bila aku perlukan kamo.....

tidak ketinggalan juga miza,izan n ina.......sentiasa mendengar apa yg aku nk luahkan
TQ taw

k.ila & sha 

cik ida yang sentiasa ada untk bercerita....

teman2 sekolah yang masih boleh berkongsi suka duka


My bestttt frenzzzzz...Anabiayah

saba, wanis,jimah & ayu.......

semoga ikatan persahabatan ini kekal selamanya hendaknya....
AMIN